Drifttekniker Vattenkraft

Vi söker drifttekniker till Energiservice avdelning Vatten för placering i Finnfors. Avdelningen ansvarar för drift- och underhållsarbeten på samtliga av Skellefteå Krafts vattenkraftanläggningar och består i dagsläget av 44 medarbetare.

Tjänsten 

Som drifttekniker utför du främst drift- och underhållsarbete i vattenkraftstationer och ställverk samt ny- och ombyggnadsarbeten i vattenkraftstationer. Du ansvarar också för att genomföra avtalade uppdrag och uppgifter samt för att följa policys, lagstiftning och rutiner.

Arbetet är omväxlande och ställer krav på mångsidighet inom såväl elutrustning (låg- och högspänning), styrsystem, mekanik, hydraulik och dokumentation i underhållssystem.

Tillfälliga uppdrag på annan ort med övernattning samt beredskap kan förekomma.

Tjänsten är på 100 % och tills vidare.

Tillträde enligt överenskommelse.

Stationeringsort Finnfors.

Intresserad?

För att söka behöver du vara noggrann, självgående och tillförlitlig. Du arbetar lika bra på egen hand som tillsammans med andra. Du är trygg som person och har förmågan att hitta konstruktiva lösningar när det upp står problem.

Genom din kompetens och ditt arbetssätt bidrar du till företagets affärer och verksamhetsutveckling.

Med intresse, initiativ och driv får du möjlighet att påverka både din egen vardag och energibranschens framtid.

Krav

  • Gymnasieutbildning inom teknik och yrkesutbildning inom vattenkraftsteknik eller motsvarande kompetens
  • El-utrustning, styrsystem, mekanik, hydraulik och dokumentation i underhållssystem
  • B-körkort

Meriterande 

  • Erfarenhet av underhållsarbeten inom vattenkraft

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vilka är vi då?

Energiservice Skellefteå är en heltäckande leverantör till företag av underhållstjänster, såsom elektriskt och mekaniskt underhåll samt service på anläggningar inom vind, vatten, värme, industri samt el- och fibernät. Vi är ett helägt dotterbolag i Skellefteå Kraft-koncernen – en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Vårt mål är ett Sverige som drivs av 100 % förnybar energi.

Om rekryteringen

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.

Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.

Vid frågor kontakta

Olle Westlin, Avdelningschef, 0910-71 66 10
Roger Östman, Unionen, 070-340 47 85
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Robert Ingberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Lämna ansökan här

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.