Elnätskonstruktör

Vi söker en konstruktör till Energiservice avdelning Nät för anställning i Skellefteå.

Tjänsten

Som konstruktör kommer du jobba med tekniska lösningar, bereda och konstruera elnätsarbeten samt dokumentera ny- eller ombyggnadsprojekt av elnät. Du har ett tätt samarbete med projektledare och konstruktörer samt distributionselektrikerna som jobbar i fält.

Du säkerställer alltid att anläggningen svarar mot ställda mål för prestanda, kvalitet och säkerhet.

Tjänsten är bred och omväxlande där du får ansvar för bland annat grov- och finplanering av elnät, kontroll och genomgång av projektunderlag, tillståndsansökningar, avrop, fältarbete, dokumentation och teknisk support.

Arbete med upphandlingar kan förekomma.

Hos oss blir du en del av avdelningen Nät, där vi är 95 medarbetare som jobbar och ansvarar för underhåll, felavhjälpning, kundnära tjänster samt investeringar för primärt Skellefteå Krafts elnät, men även externa kunder. Du blir en del av gruppen Projektledning och konstruktion där vi idag är 17 medarbetare, varav 9 är konstruktörer.

I rollen som konstruktör kan det vara aktuellt med beredskap samt enstaka uppdrag på annan ort, där övernattning kan förekomma.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % heltid. Tillträde 1 juni 2022 eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan! 

Intresserad?

För att söka tjänsten behöver du vara en ordningsam person som trivs lika bra ute på fält som på kontoret. Du ser problem som utmaningar och genomför alltid uppdragen noggrant med hög kvalité.

Du är social och har lätt för att samarbeta med andra. Tillsammans på avdelningen utvecklar vi arbetet framåt!

Hos oss får du vara med och spela en viktig roll i energiomställningen och jobba för att möta framtidens behov inom energibranschen. Vi ska för våra kunder vara den ledande partnern för hållbara energitjänster.

Krav

  • Gymnasieutbildning med inriktning inom el/teknik

  •  Datavana

  • Körkort B

Meriterande 

  • Yrkeshögskola eller högskoleingenjör med inriktning eldistribution

  • Annan utbildning mot konstruktion/beredningar mot elnät

  • Certifierad EBR-beredare

  • Erfarenhet som distributionselektriker

  • Erfarenhet av arbete inom spänningsområdet 0,4kV – 130kV

  • Stort tekniskt intresse

Vilka är vi då?

Energiservice Skellefteå är en heltäckande leverantör av underhållstjänster till företag inom vind, vatten, värme, industri och elnät. Vi är ett helägt dotterbolag i Skellefteå Kraft-koncernen – en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Vårt mål är ett Sverige som drivs av 100 % förnybar energi. Därför säljer vi bara 100% förnybar kraft, och satsar så mycket vi orkar på investeringar och forskning.

Om rekryteringen

Energiservice Skellefteå arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.

Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.

Vid frågor kontakta

Andreas Olofsson, Gruppchef, 070-574 06 15
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71                      
Robert Ingberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Lämna ansökan här

Sista dag för ansökan är 22 maj.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.