Programmerare/konstruktör

Vi söker programmerare/konstruktör till Skellefteå alternativt efter överenskommelse på någon annan av Energiservice stationeringsorter.

Tjänsten

Som programmerare/konstruktör kommer du utveckla och anpassa komplexa produkter och system samt deras användningsområden. I arbetet ingår uppgifter inom konstruktion, programmering, projektering, beredning, driftsättningar samt dokumentation.

Du ansvarar också för avtalade uppdrag och uppgifter och ser till att de följer policys, lagstiftning och gällande rutiner.

I ditt jobb är det viktigt vara en tillförlitlig och serviceinriktad entreprenör som genom rätt kompetens och arbetssätt bidrar till företagets affärer och verksamhetsutveckling.

Här blir du del av avdelningen marknad och projekt, där konstruktionskompetens, generell specialistkompetens för samtliga produktslag och operativa resurser för genomförande av uppdrag samlas.  I din arbetsgrupp är ni elva personer, där åtta medarbetare är konstruktörer och tre reläskyddsprovare/programmerare.

Avdelningen ansvarar för offertarbete för interna och externa kunder och avtal för framtida potentiella tjänster inom verksamheten.

Tjänsten är en tillsvidareanställing på 100%. Tjänsteresor kan förekomma. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Intresserad?

För att söka tjänsten behöver du vara driven och resultatinriktad. Som person är du social, noggrann och gillar att arbeta i team.

Du har arbetslivserfarenhet av programmering, styrsystem och elkonstruktion och har tidigare jobbat som konstruktör, alternativt med programmering. Du ser möjligheter och är påläst inom området.

Hos oss får du vara med och spela en viktig roll i energiomställningen och jobba för att möta framtidens behov inom energibranschen. Vi ska för våra kunder vara den ledande partnern för hållbara energitjänster.

Krav

  • Högskoleingenjör med inriktning mot el eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet.
  • Minst 5 års erfarenhet som konstruktör eller programmerare.
  • B-körkort

Meriterande

  • Erfarenhet av ElproCAD, programmering PLC, HMI, fjärrutrustningar samt elkonstruktion.
  • Expert inom programmering (PLC).

Vilka är vi då?

Energiservice Skellefteå är en heltäckande leverantör av underhållstjänster till företag inom vind, vatten, värme, industri och elnät. Vi är ett helägt dotterbolag i Skellefteå Kraft-koncernen – en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Vårt mål är ett Sverige som drivs av 100 % förnybar energi. Därför säljer vi bara 100 % förnybar kraft, och satsar så mycket vi orkar på investeringar och forskning.

Om rekryteringen

Energiservice Skellefteå arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.

Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.

Sista ansökningsdag 27/1 2021. 

Vid frågor kontakta

Mathias Stenlund, avdelningschef Marknad & Projekt, 070-315 44 50
Kjell Engman, Gruppchef, 070-550 99 55
Roger Östman, Unionen, 070-340 47 85
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Robert Ingberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Lämna ansökan här

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.