Projektledare regionnät

Vill du utveckla regionnätet för att möjliggöra energiomställningen i regionen? Vi söker en projektledare till Energiservice avdelning regionnät för anställning i Skellefteå.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten

Som projektledare kommer du driva och leda tilldelade projekt och säkerställa livslängden så att koncernens elanläggningar motsvarar ställda mål för prestanda, kvalitet och säkerhet. Du söker lösningar när problem uppstår och ansvarar för allt från utredning till utförande.

Du ansvarar för ekonomisk uppföljning av dina projekt, där styrning av underentreprenörer är en stor del av din vardag.

I rollen har du ett nära samarbete med avdelningens distributionselektriker men även med beställare och underentreprenörer som utför gräv- och schaktarbete.

Branschuppdrag och branschbevakning kan förekomma. Du rapporterar direkt till gruppchef på avdelningen.

Hos oss blir du en del av avdelningen Regionnät som består av 20 medarbetare där vi är projektledare, distributionselektriker, underhållstekniker och en gruppchef. Vår gemensamma utmaning är att möjliggöra energiomställningen, i led att utveckla såväl Skellefteå som regionen samt förebygga och minimera fel i det regionala elnätet. Tillsammans arbetar vi med felavhjälpning, underhåll, kundnära tjänster samt ny- och reinvesteringar på regionnätet.

Vi jobbar med ständiga förbättringar för att hitta de bästa arbetssätten. Något som du kommer vara med och utveckla tillsammans med oss.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med anställning i Skellefteå. Tillträde 1 september 2022 eller enligt överenskommelse. Resor i tjänsten med övernattning förekommer.

Intresserad?

Vi söker dig som tycker om att kombinera kontorsarbete med att vara ute i fält. Du har ett gott ekonomiskt sinne, jobbar strukturerat, är social och har lätt för att samarbeta med andra.

Du håller dig uppdaterad på lagar och regler och sätter alltid säkerheten främst.

Genom din kompetens och ditt arbetssätt bidrar du till företagets affärer och verksamhetsutveckling.

Hos oss får du vara med och spela en viktig roll i energiomställningen och jobba för att möta framtidens behov inom energibranschen. Vi ska för våra kunder vara den ledande partnern för hållbara energitjänster.

Krav

 • Gymnasieutbildning inom el eller annan relevant inriktning

 • Tidigare haft en ledande roll inom el-projekt, som exempelvis ledande montör eller projektledare

 • Erfarenhet av ekonomisk uppföljning

 • Flytande svenska i tal och skrift

 • God datavana

 • B-körkort

Meriterande 

 •  Yrkeshögskola eller högskoleingenjör med inriktning eldistribution

 • Certifiering som projektledare

 • Erfarenhet som distributionselektriker

 • Erfarenhet av arbete inom spänningsområdet 0,4kV – 130kV

 • Erfarenhet att driva projekt där gräv- och schaktentreprenörer varit inblandade

 • Erfarenhet som industrielektriker

 • BAS-U utbildning och/eller erfarenhet.

Vilka är vi då?

Energiservice Skellefteå är en heltäckande leverantör av underhållstjänster till företag inom vind, vatten, värme, industri och elnät. Vi är ett helägt dotterbolag i Skellefteå Kraft-koncernen – en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Vårt mål är ett Sverige som drivs av 100 % förnybar energi. Därför säljer vi bara 100% förnybar kraft, och satsar så mycket vi orkar på investeringar och forskning.

Om rekryteringen

Energiservice Skellefteå arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.

Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.

Vid frågor kontakta

Camilla Ulander, Avdelningschef, 070-626 61 31               
Magnus Wallström, Gruppchef, 073-040 73 68
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Robert Ignberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Lämna ansökan här

Sista dag för ansökan är 22 maj.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.