Jonas Ellman har tillträtt som ny vd för Energiservice. Han tar över efter Anders Järvelä som återgår till sin position som styrelseordförande för bolaget. Jonas kommer in med snart 15 års erfarenhet av energisektorn och ser fram emot att få möta alla medarbetare och tillsammans med dem leda Energiservice mot fortsatta framgångar.

Jonas är född och uppvuxen i Skellefteå och har sin bakgrund inom Skellefteå Kraft där han arbetat i närmare 15 år. Han kommer senast från rollen som avdelningschef för inköp och logistik, men har även erfarenhet av att arbeta som upphandlare inom kommunen. Efter två månader på nya jobbet är han både imponerad och stolt. 

- Energiservice är ett bolag med en enorm drivkraft, fantastiska medarbetare och stor know-how. Jag är oerhört glad över att ha fått förtroendet att ta över efter Anders Järvelä och ser verkligen fram emot resan vi har framför oss, säger Jonas Ellman, vd på Energiservice. 

Skärpta restriktioner och hemarbete har gjort de senaste månaderna till en speciell tid att tillträda som vd. Att komma ut och träffa alla medarbetare ligger därför högt upp på Jonas önskelista när restriktionerna släpper. 

- Min ledarstil bygger på tillit, tillgänglighet och korta kontaktvägar. Därför är det viktigt för mig att vara ute i organisationen. Jag vill förstå våra utmaningar i vardagen och kunna bidra till att skapa rätt förutsättningar för att alla ska kunna göra ett bra jobb, fortsätter Jonas.

Jonas tillträder i en tid då det händer minst sagt mycket inom både inom regionen, energibranschen och bolaget. 

- Vi är mitt i hetluften! Vår region växer med full kraft samtidigt som behovet av energi ökar och energisektorn genomgår en grön omvandling. Vi på Energiservice är en viktig spelare för att utvecklingen ska lyckas. Det gör mitt uppdrag oerhört inspirerande, säger Jonas. 

Nu närmast finns både externa och interna prioriteringar som Jonas kommer att fokusera på för att säkerställa att Energiservice förblir en attraktiv arbetsplats och en stark motor i regionen. 

- Jag ser fram emot att både förvalta och utveckla nya affärsmöjligheter tillsammans med våra interna och externa kunder, hitta synergier mellan energislagen och fortsätta att stärka vårt viktiga säkerhetsarbete i alla delar av verksamheten, avslutar Jonas.